Veikkausliiga ja Lehto. Toinen kausi.

Rakennusliike Lehdon ja Veikkausliigan toinen yhteistyökausi on täydessä vauhdissa. Samalla se tarkoittaa, että käynnissä on myös Mätchin suunnitteleman NextGen-ohjelmasarjan toinen tuotantokausi. Sen jaksoissa esitellään Veikkausliigan nuoria läpimurtopelaajia.

Ruutu-palvelussa esitettävä ohjelmasarja on näkyvin osa Mätch Inc.:n Lehdolle ja Veikkausliigalle luomaa Tulevaisuuden rakentajat -konseptia. Koko yhteistyö lähtee Lehdon halusta tukea nuorten jalkapalloilijoiden pelaajapolkua, ja Veikkausliiga on tärkeä osa sitä. Sopimus on malliesimerkki yhteistyöstä, josta molemmat osapuolet saavat haluamansa hyödyn. Veikkausliigan kiinnostavuus kasvaa, ja Lehto saa näkyvyyttä mahdollistajana, tulevaisuuden rakentajana.

Kuluvalla kaudella jokaisesta Veikkausliiga-seurasta on valittu läpimurtoa tekevä NextGen-pelaaja. Suurelle yleisölle nuoret pelaajat ovat vielä tuntemattomia, mutta samaan aikaan he ovat tulevaisuuden maajoukkuepelaajia matkalla suurempiin ympyröihin. Ajatuksena on tarjota jalkapalloyleisölle seurattavaa, sellaista asiantuntijanäkökulmaa, jota maallikon on vaikea havaita.

NextGen-studiossa pelaajiin tutustutaan pintaa syvemmältä. Sebastian Sorsan aisaparina nähdään tänä vuonna jalkapalloanalyytikko Axel Storbacka. Axelin tilastoista löytyy faktoja, joita ei katsomosta näe! Sarjan ensimmäisissä jaksoissa tapaamme HJK:n pietarsaarelaislähtöisen Anthony Olusanyan, Turusta Espooseen siirtyneen Niklas Pyyhtiän ja Helsingin IFK:hon maailmalta kotiutuneen Jusif Alin. Nämä ja tulevat jaksot löytyvät kesän edetessä osoitteesta: veikkausliiga.com/nextgen

Ohjelman toteutuksesta vastaa Halla-tuotanto.