Lehto & Veikkausliiga – Tulevaisuuden rakentajat

Rakennusyhtiö Lehto Groupin ja Veikkausliigan yhteistyö käynnistyi koronakriisin keskellä, hetkellä, jolloin koko sarjan pelaaminen näytti epävarmalta.

”Olisimme voineet odottaa seuraavaan kauteen, mutta meille oli tärkeää tulla mukaan juuri siinä hetkessä ja olla osaltamme luomassa tulevaisuuden uskoa”, sanoo Lehto Groupin markkinointipäällikkö Maarit Alatalo.

Lehdossa tehdään parhaillaan brändiuudistusta, ja urheilumarkkinointi nousi esiin sen osana, yhtenä työkaluna ja kanavana. Brändikumppanuustoimisto Mätch Inc:in kanssa lähdettiin kartoittamaan tahoja, joiden kautta Lehdon tunnettuutta ja uuden strategian mukaisia teemoja on mahdollista vahvistaa.

Urheilusponsorointi oli Lehdolle uusi maailma, mutta joukkueurheilusta alkoi löytymään yhtymäkohtia. Kotimaisen jalkapallon pohjoinen kasvutarina ja yhteisöllisyys puhuttelivat oululaislähtöistä Lehtoa.

”Meille urheilusponsorointi, jos sitä sellaiseksi halutaan kutsua, on osallistumista ja vastuun kantamista”, Alatalo muotoilee.

Mätchin rakentama NextGen-konsepti syntyi oivalluksesta, että Veikkausliiga ja Lehto ovat tulevaisuuden rakentajia – yhdessä ja erikseen. Omassa strategiassaan Lehto profiloituu toimialansa uudistajana, kun taas Veikkausliigalla korvaamaton rooli suomalaisessa pelaajakehityksessä.

.       

Sisältöjen kautta haluttiin nostaa esille Veikkausliigassa pelaavia nuoria lupauksia. Tulevien kausien aikana nuorille pelaajille kohdistettu tuki tulee saamaan entistäkonkreettisempia muotoja.

Lehto-konsernin sisällä Veikkausliiga-yhteistyötä herättiin kiittelemään, kun ensimmäisten sisältöjen kanssa mentiin ulos. Alatalon mukaan tulevaa vuotta ja sen tuomia mahdollisuuksia odotetaan innolla. Erityisen aktiivisia on oltu yrityksen HR-osastolla.

”Rakennusalan maine on ukkoutunut. Meillä on töissä nuoria ihmisiä ja naisia työnjohdossa. Jalkapallon kautta pystymme rakentamaan paitsi omaa intohimoamme, myös Lehdon työnantajamielikuvaa.”

>> Katso lisää veikkausliiga.com/nextgen

Nimi mieleen. Lehdon ensimmäisellä Veikkausliigakaudella esiteltiin tulevaisuuden tähtiä, jotka ovat täällä jo tänään.

Kykyjenetsijänä Sebastian Sorsa.